SSL veiligheidscertificaat en grijs slotje

Grijs slotje in plaats van groen icoontje en het woord “veilig”

Google stopt in september met het ‘groene hangslotje’ voor veilige websites in zijn browser Chrome. Het groene icoon en het woord “veilig” in de adresbalk worden vervangen door een grijs slotje.

Google neemt deze stap omdat gebruikers er volgens Google van uit moeten gaan dat internetpagina’s veilig zijn. Dit schreef Google afgelopen vrijdag op haar blog.

Met een groen slotje tonen browsers dat een website gebruikmaakt van een HTTPS-verbinding. Daarmee wordt het verkeer van en naar die website versleuteld.

Bij websites die gebruikmaken van HTTP in plaats van HTTPS is dat niet het geval. Eerder kondigde Google al aan dat het bedrijf Chrome-gebruikers actiever gaat waarschuwen voor onveilige HTTP-websites. Vanaf juli 2018 krijgen deze websites in Chrome de melding “niet veilig” of “onveilig”.

Vanaf oktober 2018 krijgen Chrome-gebruikers een rood hangslotje te zien als zij gegevens invoeren op een onveilige website. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld ook als zij een formulier invullen. Op die manier worden gebruikers er nadrukkelijker op gewezen dat hun ingevoerde gegevens onderschept kunnen worden.

Maar let op!  Niet alle websites die als veilig aangemerkt worden zijn daadwerkelijk veilig. Onderzoek van de NOS laat zien dat een groen slotje, dus een website met een SSL certificaat, niet betekent dat de inhoud op die website ook daadwerkelijk veilig is: ‘veilig’ slaat alleen op de beveiliging van de verbinding.

Teldata WordPress websites beschikken standaard over een SSL veiligheidscertificaat. En, ook belangrijk voor uw bezoekers en Google, onze websites zijn niet alleen veilig maar ook responsive en met onze website hosting is ook een supersnelle laadtijd van uw website gegarandeerd!